31 Ekim 2023

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe yönetiminde, ilimiz Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) 2023 yılı ilk 9 ay verilerinin değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıda konuşan Müdürümüz, "Cumhuriyetimizin bu yüzyıla gelmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere hepsini rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Önümüzdeki Türkiye Yüzyılı'nda da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hep birlikte Cumhuriyetimizi çok daha iyi bir yere getireceğiz" şeklinde konuştu.
Toplantıda, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ramiz Yazıcı tarafından, ilimizdeki kamu, özel ve üniversite hastanelerindeki acil sağlık hizmeti verilerinin değerlendirildiği bir sunum yapıldı. Sunumda; primer (saha) vakalar, sekonder (hastaneler arası) vakalar, kamu hastanelerinde yürütülen ambulans hizmetleri ve Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) Birimi verileri detaylıca ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Dr. Elif Aslan Taş ile Dr. Ayşegül Güven Cebeci de Kamu Hastaneleri Başkanlıkları adına yaptıkları sunumda, kamu hastanelerine ambulans başvuruları, yeşil, sarı ve kırmızı alan oranları ile acil servise başvuran hasta oranları değerlendirildi.
Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona eren toplantıya; Başkan ve Başkan Yardımcılarımız, kamu, özel ve üniversite hastaneleri başhekimleri ile Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu üyeleri katıldı.