İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM)’nun 2018 Yılı Haziran Ayı Toplantısı
02 Temmuz 2018

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM)’nun 2018 yılı Haziran ayı toplantısı 27/06/2018 tarihinde, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Özkan ÜNAL’ın başkanlığında, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İshak ŞAN, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet ERGİN, İlimiz ASKOM üyeleri, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Yöneticileri, Acil Sağlık Hizmetleri Birimi personelinin katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğü Şehit Ömer HALİSDEMİR Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Prof Dr. Özkan ÜNAL:”ASKOM toplantılarını en iyi hale nasıl getirebiliriz, en etkili nasıl çalışabiliriz bunları birlikte konuşmak için buradayız.Üniversite hastanelerinden gelen arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.Destekleri bizim için çok önemli. Kamu ve vakıf üniversite hastanelerimizden ASKOM toplantılarında önemli katkılar bekliyoruz” dedi.

Ankara’nın doğusundan batısına tüm acillerin ayrı fonksiyonlar üstlendiğine dikkat çeken Ünal şunları ekledi: “Eğitim ve araştırma hastanelerimiz ve devlet hastanelerimizin de katılımıyla yapılan ASKOM toplantısı acil servislerin sorunlarını konuşacağımız en uygun yer. Fikirler bir araya geldiğinde doğrular bulunacaktır.”

Özellikle “İnme vakalarında” iyi uygulama örnekleri olduğuna vurgu yapan Ünal: “Daha yolun başındayız. Bu konu da sevk zinciri çok önemli. Son 3 ayda iyi şeyler yapıldı, bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Açılış

1-Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı 2018 Yılı İlk Üç Ay Faaliyet Raporu Sunumu