2018 YILI ASKOM GENEL KURULU
25 Nisan 2018

2018 YILI ASKOM GENEL KURULU

2018 Yılı ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) Genel Kurul Toplantısı, 18.04.2018 tarihinde, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Şamil KURGUN, Ankara Vali Yardımcısı İsmail KÜRECİ’nin katılımıyla Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan ÜNAL Başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç.Dr. İshak ŞAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ertuğrul ÜNKOÇ, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. S. Dinçer YETİŞ, Personel Hizmetleri Başkanı Dr. Nevzat KILINÇ, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Mehmet ERGİN, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.H. Fazıl İNAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ramazan KOCAARSLAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Eyüp SARI, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet TAHİROĞLU ve Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa KİREMİTÇİ toplantıda hazır bulundular.

Toplantıya İlimizde hizmet veren kamu, üniversite ve özel hastanelerin başhekimleri, acilden sorumlu başhekim yardımcıları, acil tıp kliniği idari sorumluları, acil tıp ana bilim dalı başkanları ile hastane ASKOM sorumluları, İl Ambulans Servisi Başhekimliğinden, başhekim ve başhekim yardımcıları ile Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı çalışanları katılım sağladı.

Daha İyiye Nasıl Gidebiliriz

ASKOM toplantısı açılış konuşmasını yapan Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan ÜNAL “Acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu üzerine konuşmak için buradayız. Bu toplantıda, sistemi daha iyiye götürmek için neler yapmalıyız onu konuşacağız. Bütün hastanelerimizin acil ve yoğun bakım koordinasyonuna aktif olarak katılmalarını istiyoruz. Yaşanılan sorunları üniversite hastanelerimiz de dahil olmak üzere kamu, özel ve vakıf hastanelerimizin ortak çalışması ile çözebiliriz”. Dedi.

Okullarda 112 köşesi

Acillerimizin ilk basamakları olan 112 istasyonları konusunda örnek çalışmalar olduğunu dile getiren ÜNAL, “Milli Eğitim Bakanlığı ve belediyelerimizin desteği ile 112 ile ilgili güzel çalışmalar yapılıyor. Bu projeler arasında Altındağ Belediyesi tarafından yapımı devam eden 5 istasyonluk 112 Merkez İstasyon Projesi, Keçiören Belediyesi tarafından bölgede bulunan “Okullarda 112 Köşesi Projesi” ve  Beypazarı Belediyesi‘ne “İstasyon Köşesi Projesi” için katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Konusunda Bilinçlendirme Çalışmaları Yapılıyor

ASKOM Genel Kurulu toplantısına katılan Ankara Vali Yardımcısı İsmail KÜRECİ konuşmasında “Vatandaşlarımıza acil sağlık hizmetleri konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığına” dikkat çekti. KÜRECİ, “Vakaya ulaşma konusunda birinci problemimiz trafik kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor olmasıdır. Bu toplantımızın amacı da acil sağlık hizmetlerinde yaşanan trafik, hangi hasta, hangi yaralı hangi hastaneye gidecek gibi problemlerin, üniversite özel ve devlet hastaneleri arasında koordinasyon sağlanarak çözülmesidir” dedi.

Hastane Öncesi ve Hastane Dönemi Acil Sağlık Hizmetleri

Toplantıda Doç. Dr. Mehmet ERGİN’ in,  “Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonu” ve Doç. Dr. Ramazan KOCAARSLAN’ ın,  “Hastane Acil Servisleri Denetim Sonuçları” sunumlarının ardından, ASKOM Sekretaryası Sorumlusu Dr.Sevinç TÜRKDEMİR tarafından İlimiz sağlık göstergelerine dayanan ASKOM Genel Kurul Sunumunu gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Mehmet ERGİN’ in moderatörlüğünü üstlendiği Hastane Öncesi ve Hastane Dönemi Acil Sağlık Hizmetlerinin Koordinasyonu konulu açık oturum yapıldı.

Hastane Öncesi ve Hastane Dönemi Acil Sağlık Hizmetleri konulu açık oturuma konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet DEMİRCAN, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Çocuk Acil Tıp Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem TEKŞAM, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk EAH Acil Tıp Kliniği İdari Sorumlusu Doç.Dr. Şervan GÖKHAN, Şehit Ahmet ÖZSOY Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Niyazi KURTCEBE, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ARGE Biriminden Dr. Ahmet Haki TÜRKDEMİR çözüm önerileri ile katkı sağladılar.

2017 Yılı içerisinde “Sahadan alınan hastaların hastanelere birincil nakilleri” ve “Vakaların hastaneler arasında gerçekleştirilen ikincil nakillerinde” en çok sayıda vakayı kabul ederek Acil Sağlık Hizmetleri sunumunda 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğine destek veren hastanelere hizmetlerinden dolayı teşekkür belgeleri verildi.           

SAHADAN ALINAN HASTALARIN HASTANELERE BİRİNCİL NAKİLLERİNDE;

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kategorisinde;

1.Dışkapı Yıldırım Beyazıt EAH

2. Numune EAH

3.Ankara EAH

Devlet Hastanesi Kategorisinde;

1.Dr.Nafiz Körez Sincan DH

2.Polatlı Duatepe DH

3.Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy DH

Üniversite Hastanesi Kategorisinde;

1.Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi

2.Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

3.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi

Özel Hastaneler Kategorisinde;

1.Özel Lokman Hekim Ankara Hastanesi

2.Özel Ankara Güven Hastanesi

3.Özel Etimed Hastanesi

 

VAKALARIN HASTANELER ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İKİNCİL NAKİLLERİNDE

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kategorisinde;

1.Numune EAH

2.Dışkapı Yıldırım Beyazıt EAH

3.Atatürk EAH

 

Devlet Hastanesi Kategorisinde;

1.29 Mayıs DH

2.Dr.Nafiz Körez Sincan DH

3.Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy DH

 

Üniversite Hastanesi Kategorisinde;

1.Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

2.Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi

3.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi

Özel Hastaneler Kategorisinde;

1.Özel Lokman Hekim Ankara Hastanesi

2.Özel Lokman Hekim Akay Hastanesi

3.Özel Koru Ankara Hastanesi teşekkür belgesi ile taltif edilmiştir.


Sunumlara Ulaşmak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayınız;

2018 ASKOM GENEL KURULU -112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ  SUNUMU

2018 ASKOM GENEL KURULU -ANKARA ASKOM SUNUMU

2018 ASKOM GENEL KURULU -KAMU HASTANELERİ HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI SUNUMU




2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

10.JPG

11.JPG

9.JPG

A12.JPG

14.JPG

15.JPG
A16.JPG

17.JPG

18.JPG
A13.JPG

19.JPG