Acil Sağlık Hizmetleri'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Gerçekleşti.
03 Aralık 2019

Acil Sağlık Hizmetleri'nin 25. kuruluş yıldönümü dolayısı ile Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ nın teşrifleri ile gerçekleşti.

Programda konuşan Bakan Koca, 1994 yılında Bakanlık tarafından başlatılan “112 Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetleri Projesi” ile bugünkü yapının temelinin atıldığını, bugün ise 3 bine yakın 112 istasyonu, 5 bini aşkın ambulans ve 34 bini aşkın personel ile vatandaşa kesintisiz hizmet sunduklarını dile getirdi.

Vatandaşa ihtiyaç anında ihtiyacı olan sağlık hizmetini en kaliteli şekilde vermenin çabası içinde olduklarını belirten Koca, “Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi sağlık sistemimizde önemli bir yere sahip. Bugün gelinen noktada 112 Acil Sağlık Hizmetlerimiz, hastane öncesi sağlık hizmetlerinde iftihar edeceğimiz bir örgütlenmenin sonucudur” ifadelerini kullandı.

Ücret istemeden, herhangi bir sigorta kurumundan ücret almadan vatandaşlarına hizmet veren tek hava ambulans hizmetinin ülkemizde olduğuna dikkat çeken Dr. Koca, 12 bin gönüllüden oluşan UMKE ekiplerimiz ile de sadece ülkemizde değil dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet sunarak bir çok can kurtarıldığını söyledi.

Programda, Sağlık Bakan Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhammet Güven, Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Dr. Şuayip Birinci, Halil Eldemir ve Bakanlığımız Genel Müdürleri ile İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm de yer aldı.

Her yıl 1-7 Aralık tarihlerinde kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen programda,112 çağrı merkezinin gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi, saniyelerin çok önemli olduğu acil durumlarda büyük önem taşıdığına da dikkat çekildi

Konuşmasının sonunda, “Sesimizi ilk duyan komuta merkezindeki görevli, yardımımıza ilk yetişen ambulanstaki 112 Acil Sağlık personelidir. Onların sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. İyi ki varlar” diyen Bakan Koca, 112 Acil Hizmetlerinin 25. yıl dönümü kutlamasında tüm 112 Acil Sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti

• IMGL5293.jpg
  • IMGL4378.jpg